Ανατροπή στη λιανική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος, με τη ΔΕΗ να ανακάμπτει ως προς το μερίδιο των πελατών. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ όχι απλώς διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της έναντι των ιδιωτικών παρόχων ρεύματος με μεγάλη διαφορά, αλλά αυξάνει το μερίδιό της.

Σύμφωνα με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, η ΔΕΗ αύξησε το ποσοστό της από 52,53% τον Ιούνιο σε 54,6% τον Ιούλιο, διασφαλίζοντας τη “μερίδα του λέοντος” για ακόμα μία φορά. Η εικόνα αυτή είναι πολύ διαφορετική από τους προηγούμενους μήνες, όταν το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά είχε πέσει κάτω και από το 50%. Υπενθυμίζεται ότι η απομείωση του ποσοστού της ΔΕΗ υπό του 50% αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση, κάτι που ωστόσο χρειάστηκε πολλά χρόνια για να επιτευχθεί και φαίνεται πως αντιστράφηκε άμεσα.

Όσο για τους υπόλοιπους παρόχους, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Metlen με 14,54% για τον Ιούλιο, ο Ήρων με 10,19%, η Elpedison με 5,76%, η NRG με 5,44%, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας με 3,02%, η Ζενίθ με 2,72%, η Volterra με 1,62%, και τέλος η Volton με 1,38%. Αξίζει να σημειωθεί πως με εξαίρεση τη Ζενίθ και τη Volton, όλοι οι υπόλοιποι εναλλακτικοί πάροχοι κατέγραψαν απώλειες μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίο, γεγονός που μάλλον οδήγησε στην αύξηση του ποσοστού της ΔΕΗ.