Η Τράπεζα Πειραιώς στην δεύτερη έκδοση της μελέτης της «Αξιολόγηση Κρατών βάσει χαρακτηριστικών ESG» παρουσιάζει τα βασικά ευρήματα της ανάλυσήςτης. Το μοντέλο περιλαμβάνει 37 δημόσια διαθέσιμες μεταβλητές για τα κράτη που αξιολογεί βάσει περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων, λαμβάνοντας υπόψη και θέματα διακυβέρνησης, χρησιμοποιώντας ένα δείγμα 27 χωρών του ΟΟΣΑ. Με πλήρη διαφάνεια,

τυποποιεί αυτές τις μετρήσεις ώστε να είναι συγκρίσιμες τόσο μεταξύ τομέων, όσο και διαχρονικά. Τέλος, συγκεντρώνει όλες τις μετρήσεις για να παρέχει μια συνολική κατάταξη των κρατών βάσει των κριτηρίων ESG.

Καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές από έτος σε έτος στις απόλυτες κατατάξεις των κρατών, δίνει έμφαση στη δυναμική (δηλαδή την μεταβολή Δ σε σχέση με το προηγούμενο έτος) για να εντοπίσει τα κράτη με τις καλύτερες επιδόσεις. Ως «κορυφαία» εντοπίζει τα κράτη που έχουν βαθμολογία ESG πάνω από 50 και θετική δυναμική τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τα κράτη με χαμηλές βαθμολογίες ESG και αρνητική δυναμική χαρακτηρίζονται «χαμηλών επιδόσεων».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη μελέτη