Η Αστυπάλαια συνεχίζει να πρωτοστατεί στην καινοτομία με το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί», το οποίο εστιάζει στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μέσω του οικοσυστήματος έξυπνης κινητικότητας «astyMOVE».

Στον πυλώνα της έξυπνης κινητικότητας, το καινοτόμο οικοσύστημα έξυπνης και οικολογικής μετακίνησης, που υλοποιείται μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής “astyMOVE”, κέρδισε την εμπιστοσύνη ακόμη περισσότερων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού κατά την τρίτη χρονιά πλήρους εφαρμογής του.

Το ASTYBUS, ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου οικοσυστήματος μετακίνησης astyMOVE, συνδυάζεται με την υπηρεσία διαμοιρασμού οχημάτων astyGO, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία αστικής μετακίνησης. Το όλο εγχείρημα astyMOVE υλοποιείται σε συνεργασία με το Volkswagen Group και την Kosmocar, ενώ καθοριστική είναι και η συμβολή της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και τον αρμόδιο Υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, που υποστηρίζει το έργο, πιστεύοντας στα αποτελέσματά του και στα άμεσα οφέλη για το νησί και την κοινωνία.

Ο Κ2 Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σημαντική πρόοδο στο πρόγραμμα AstyBus. Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από την Κ2 Α.Ε. από το 2022, αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία έξυπνης συγκοινωνίας που λειτουργεί με ηλεκτρικά μίνι-βαν κατά παραγγελία και εξυπηρετεί κατοίκους αλλά και επισκέπτες της Αστυπάλαιας.

Με εξαιρετικά αποτελέσματα συνεχίζεται το πρόγραμμα AstyBus:

  • Αύξηση Δρομολογίων: Το πρόγραμμα AstyBus παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη, με αύξηση δρομολογίων κατά 83% το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε σύγκριση με το
    πρώτο εξάμηνο του 2023. Οι διαδρομές ανήλθαν από 4.244 σε 7.759, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και επισκεπτών.
  • Αύξηση Χιλιομέτρων: Εντυπωσιακή είναι, επίσης, η αύξηση στα χιλιόμετρα που διάνυσαν τα οχήματα του προγράμματος, από 37.220 χλμ το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε 49.206 χλμ το πρώτο εξάμηνο του 2024.
  • Λειτουργική Βελτίωση της Εφαρμογής: Σημαντική είναι η πρόσφατη βελτίωση της εφαρμογής του προγράμματος, η οποία έχει καταστήσει την εγγραφή νέων χρηστών γρηγορότερη και ευκολότερη. Αυτή η αναβάθμιση έχει βελτιώσει αισθητά την εμπειρία του πελάτη, καθιστώντας τη διαδικασία πιο φιλική και προσβάσιμη.

Στόχος του Κ2 είναι η οργανική ανάπτυξη του προγράμματος μέσω της προσθήκης νέων αυτοκινήτων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της εγκατάστασης νέων σταθμών εξυπηρέτησης του κοινού. Η εμπειρία των 3 ετών λειτουργίας έχει συμβάλλει στη δημιουργία στέρεων βάσεων για το μέλλον, επιτρέποντας στον Κ2 να διαμορφώσει μία βιώσιμη και αποδοτική υπηρεσία. Το 2024 αναδεικνύεται ως χρονιά-σταθμός, κατά την οποία η επένδυση στην έξυπνη κινητικότητα έχει εξελιχθεί σε μια βιώσιμη και αποτελεσματική λύση μετακίνησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κ2, Νικόλαος Μπόνης, δήλωσε: «Η ανάπτυξη του AstyBus είναι απόδειξη της δέσμευσής μας για τη βελτίωση των μετακινήσεων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αστυπάλαιας. Είμαστε περήφανοι για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει και παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεχή βελτίωση και επέκταση των υπηρεσιών μας».

«Μεγάλη Χορηγός» της πρωτοβουλίας «AstyBus» είναι η Alpha Bank, που στέκεται πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή από το λανσάρισμα της υπηρεσίας το 2022, καθώς και όλοι οι πολίτες και επισκέπτες που χρησιμοποιούν και εμπιστεύονται το «AstyBus» για τις μετακινήσεις τους συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία του προγράμματος. Με αίσθημα δέσμευσης και ενθουσιασμού, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Αστυπάλαια.