Volkswagen: 25 Σεπτεμβρίου Ξεκινούν οι Διαπραγματεύσεις Διοίκησης – Εργαζομένων για το Μέλλον των Εργοστασίων

Volkswagen: 25 Σεπτεμβρίου Ξεκινούν οι Διαπραγματεύσεις Διοίκησης – Εργαζομένων για το Μέλλον των Εργοστασίων
energia.gr
Πεμ, 12 Σεπτεμβρίου 2024 - 14:53

Οι εργαζόμενοι  της Volkswagen τελούν υπό πίεση. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής της Ευρώπης θα ξεκινήσει κρίσιμες διαπραγματεύσεις στις 25 Σεπτεμβρίου σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων του, στην πορεία προς μια άνευ προηγουμένου πορεία λιτότητας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλείσιμο εργοστασίων

«Λόγω της δύσκολης κατάστασης για τη Volkswagen και των αβεβαιοτήτων που προκύπτουν, τα μέρη της συλλογικής σύμβασης αποφάσισαν να επισπεύσουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τις τιμές κατά ένα μήνα, αρχικά προγραμματισμένη για τα τέλη Οκτωβρίου », δήλωσε ο όμιλος την Πέμπτη σε δελτίο τύπου.

Την Τρίτη, ο γερμανικός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας κατήγγειλε επίσημα τη συμφωνία εγγύησης απασχόλησης, που ίσχυε από το 1994 και υποτίθεται ότι θα διαρκέσει έως το 2029.

Αυτή η καταγγελία ανοίγει το δρόμο για πιθανές απολύσεις από τις 30 Ιουνίου 2025 για τους 120.000 υπαλλήλους της μάρκας VW στη Γερμανία, με στόχο με τα μέτρα αποταμίευσης.

«Δεδομένης της κλίμακας των τερματισμών […], αναμένουμε μακροπρόθεσμες συζητήσεις », δήλωσε το σωματείο IG Metall του κλάδου σε εσωτερικό σημείωμα.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι και τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου και τα μέτρα εξοικονόμησης που επιθυμεί η Volkswagen. Το κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία, το πρώτο στην ιστορία του ομίλου, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν στο Ανόβερο, όπου βρίσκεται η έδρα του μεγαλύτερου συνδικάτου της Γερμανίας. Συνολικά έξι συλλογικές συμβάσεις που καθορίζουν τις εργασιακές σχέσεις εντός του Ομίλου Volkswagen ανακλήθηκαν την Τρίτη.

(από naftemporiki.gr)