Τον πρώτο φωτοβολταϊκο σταθμό αυτοπαραγωγής, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της HELLENiQ ENERGY, κορυφαίου ενεργειακού Ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, πιστοποίησε η TÜV AUSTRIA στην Ελλάδα, ο κορυφαίος Όμιλος ολιστικών υπηρεσιών Πιστοποίησης, Εκπαίδευσης, Τεχνικών και Βιομηχανικών Ελέγχων

Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων, Νομοκανονιστικής Συμμόρφωσης, Εργαστηριακών Αναλύσεων και Δοκιμών, Τεχνολογικών Λύσεων για Ψηφιακές Εκπαιδεύσεις καθώς και ολοκληρωμένων υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας με λειτουργία state of the art SOC (Security Operations Center). Συγκεκριμένα, η TÜV AUSTRIA στην Ελλάδα, επιθεώρησε και προέβη στην πιστοποίηση του Έργου βάσει του προτύπου IEC 62446-1:2016.

Με πολυετή εμπειρία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η TÜV AUSTRIA έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος συνεργάτης για κάθε επενδυτή που αναζητά αξιοπιστία. Η εξειδίκευσή της εταιρίας  στην επιθεώρηση και πιστοποίηση ενεργειακών έργων εγγυάται την υψηλότερη ποιότητα και ασφάλεια.

Στη Βιομηχανική Εγκατάσταση Μεγάρων, ο νέος φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 3MW καλύπτει το 40% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά 2600 τόνους, ετησίως. Πρόκειται για μία επένδυση που εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2020, στο πλαίσιο του οποίου η HELLENiQ ENERGY επενδύει  σε τεχνολογίες αιχμής και βιώσιμες πρακτικές, πρωταγωνιστώντας στην ενεργειακή μετάβαση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η επιλογή της TÜV AUSTRIA ως Οργανισμού Πιστοποίησης υπογραμμίζει τη δέσμευση της HELLENiQ ENERGY για την υψηλή ποιότητα και την αειφορία των επενδύσεών της.

O κος Νίκος Καββαδίας, Διευθυντής Βιομηχανικών Ελέγχων & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της TÜV AUSTRIA στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η TÜV AUSTRIA στην Ελλάδα είχε την ευκαιρία να πιστοποιήσει τον πρώτο φωτοβολταϊκό σταθμό αυτοπαραγωγής στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των Μεγάρων. Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών πιστοποίησης. Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτού του έργου αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο τόσο για την εταιρεία μας όσο και για τον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα».