Η προμήθεια αργού πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία προς την Κίνα θα αυξηθεί στα 46 εκατομμύρια βαρέλια τον Οκτώβριο, ανέφεραν εμπορικές πηγές την Πέμπτη, αφού ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο μείωσε τις τιμές για την Ασία, ενισχύοντας τη ζήτηση.

Τα κορυφαία διυλιστήρια της Κίνας Sinopec και PetroChina αναζήτησαν περισσότερο αργό για φόρτωση τον Οκτώβριο, ενώ η ζήτηση από τα ιδιωτικά διυλιστήρια Rongsheng Petrochemical και Hengli Petrochemical παρέμεινε σταθερή, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ο όγκος του Οκτωβρίου είναι υψηλότερος από τα 43 εκατομμύρια βαρέλια που αναμένεται να παραλάβουν τα κινεζικά διυλιστήρια τον Σεπτέμβριο.

Η αύξηση της ζήτησης από τον κορυφαίο εισαγωγέα στον κόσμο έρχεται μετά τη μείωση της επίσημης τιμής πώλησης της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco για τον Οκτώβριο για τη ναυαρχίδα του αραβικού ελαφρού αργού πετρελαίου στην Ασία στη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων σχεδόν τριών ετών.

Η Σαουδική Αραβία είναι ο νούμερο 2 προμηθευτής αργού στην Κίνα μετά τη Ρωσία. Ωστόσο, οι εξαγωγές σαουδαραβικού αργού προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 10,3% σε 46,79 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (1,61 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα) τους πρώτους επτά μήνες φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, όπως έδειξαν τα τελωνειακά στοιχεία της Κίνας.