Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο αφού οι κινεζικές αρχές εξαπέλυσαν ένα κύμα πολιτικής στήριξης της οικονομίας, ενώ ένα σημαντικό ισραηλινό πλήγμα σε στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο διατήρησε τις εντάσεις σε υψηλά επίπεδα στη Μέση Ανατολή. Το Βrent αυξήθηκε πάνω από τα 74 δολάρια το βαρέλι έπειτα από πτώση 0,8% τη Δευτέρα, με το WTI κοντά στα 71 δολάρια. 

Ο διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας Pan Gongsheng ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων τόνωσης της οικονομίας σε ενημέρωση την Τρίτη στο Πεκίνο, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έκαναν την ευρύτερη μέχρι στιγμής ταλάντευση για να πετύχουν τον φετινό ετήσιο στόχο ανάπτυξης περίπου 5%.

Οι ανησυχίες για την εξασθενημένη κινεζική οικονομία και η προοπτική αύξησης των προμηθειών από τον ΟΠΕΚ+ έχουν συνδυαστεί για να υπονομεύσουν τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 14% μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν - τα οποία περιλαμβάνουν την ενίσχυση του δανεισμού των τραπεζών προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και τη μείωση του βασικού βραχυπρόθεσμου επιτοκίου της PBOC - θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανάπτυξη και τη ζήτηση ενέργειας στον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

«Στο περιθώριο, αυτό θα ήταν θετικό για τη ζήτηση στην Κίνα», δήλωσε ο Han Zhong Liang, επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της Standard Chartered Plc στη Σιγκαπούρη. «Η τροφοδότηση από τα χαμηλότερα επιτόκια στην πραγματική οικονομία θα είναι το κλειδί από εδώ και πέρα».

Στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ επιτέθηκε σε στόχους σε ολόκληρο τον νότιο Λίβανο, σκοτώνοντας σχεδόν 500 ανθρώπους στην πιο θανατηφόρα ημέρα επιθέσεων από τον πόλεμο του 2006 με τη Χεζμπολάχ. Το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει την Χεζμπολάχ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ήταν έτοιμο να αποκλιμακώσει τις εντάσεις.