Διαφθορά στην Βρετανία και … στην Ελλάδα

Μακάρι και στην Ελλάδα η διαφθορά των πολιτικών να περιορίζεται σε αυτό το επίπεδο. Διαβάζουμε ότι ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Κήρ Στάρμερ αντιμετωπίζει έρευνα διότι «αμέλησε να δηλώσει» ότι ο δωρητής του Εργατικού Κόμματος, Ουαχίντ Άλη, κάλυψε το κόστος ενός προσωπικού ενδυματολόγου, ρούχων και επιδιορθώσεις ενδυμάτων για την σύζυγο του

energia.gr
Τρι, 24 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:09

Προφανώς και δεν θα ήταν ρούχα «από το πανέρι» και γνωρίζουμε καλά τις τιμές στις οποίες μπορεί να πωλούνται κάποια « επώνυμα» γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ. Όμως η αξία τους δεν μπορεί να συγκρίνεται με τα ιλιγγιώδη ποσά που έχουν συζητηθεί για περιπτώσεις διαφθοράς πολιτικών στην Ελλάδα.

Καλώς βέβαια πράττει η Βουλή των Κοινοτήτων και διεξάγει έρευνα. Διαβάζοντας όμως αυτές τις ειδήσεις, μας δημιουργούνται θλιβερές σκέψεις για το επίπεδο της δημοκρατίας μας. Διότι στην χώρα μας, δυστυχώς, οι διερευνήσεις γίνονται από κομματικά κατευθυνόμενες επιτροπές, εν τέλει δε, ουδείς τιμωρείται. Το χειρότερο είναι πως ο κατηγορηθείς για διαφθορά ούτε καν απαξιώνεται στην συνείδηση των πολιτών. Να το χαρακτηρίσουμε ιδιότυπο πολιτικό μιθριδατισμό; Σε κάθε περίπτωση δείχνει ότι ουδόλως αλλάξαμε νοοτροπία από την εποχή που μια έπαυλις κτηθείσα από Πρωθυπουργό με «άτοκα δάνεια» φιλικών του προσώπων, χαρακτηρίζονταν «κ@λόσπιτο» από επιφανή πολιτικό της εποχής.

Διαβάστε ακόμα