Στη Συν-Προεδρία της Διακομματικής Ομάδας του ΕΚ για Κλιματική Αλλαγή, Βιοποικιλότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη ο Δημ. Τσιόδρας

Στη Συν-Προεδρία της Διακομματικής Ομάδας του ΕΚ για Κλιματική Αλλαγή, Βιοποικιλότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη ο Δημ. Τσιόδρας
energia.gr
Πεμ, 3 Οκτωβρίου 2024 - 14:22

Tη συν-προεδρία της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κλιματική Αλλαγή, τη Βιοποικιλότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ανέλαβε o ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Δημήτρης Τσιόδρας. Οι δύο άλλοι συν-πρόεδροι είναι η Φιλανδή Έλσι Κατάινεν από την πολιτική ομάδα του «Renew» και ο Πορτογάλος Αντρέ Ροντρίγκες από την πολιτική ομάδα των «Σοσιαλιστών και Δημοκρατών»

Πρόκειται για μία από τις «πιο ιστορικές και με μεγάλη επιρροή Διακομματικές Ομάδες», καθώς, φέτος, συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας, ενώ την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο απολάμβανε της στήριξης πέντε πολιτικών Ομάδων (Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Renew, Πρασίνων, Αριστεράς), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η ανάληψη της συν-προεδρίας της Διακομματικής Ομάδας για την Κλιματική Αλλαγή, τη Βιοποικιλότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και θα κάνω το καλύτερο δυνατό να υποστηρίξω τις δράσεις της στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων», τόνισε ο κ. Τσιόδρας στον χαιρετισμό του και, όπως ανέφερε, «θα χαρώ και ειδικότερα, να υποστηρίξω την ομάδα εργασίας για την ανθεκτικότητα του νερού, ενός πολύ σημαντικού θέματος στην πολιτική ατζέντα, το οποίο έχω αναδείξει».

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι «υποστηρίζοντας αυτή τη Διακομματική Ομάδα, προωθούμε τον ανοιχτό διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων για βασικές νομοθετικές εξελίξεις, που έχουν αποδέκτη το περιβάλλον και τον Ευρωπαίο καταναλωτή, μένοντας προσανατολισμένοι στη διαμόρφωση ισορροπημένων επιστημονικών πολιτικών και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές κοινωνικο-οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις».