«Η ελληνική εξορυκτική βιομηχανία είναι συμπεριληπτική, προετοιμάζεται και προτείνει λύσεις για το μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων, στη χθεσινή εκδήλωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΜΕ) για τα 100 χρόνια λειτουργίας του, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού και επί σειρά ετών πρόεδρος ΔΣ του Συνδέσμου, κ. Αθανάσιος Κεφάλας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ήδη η ελληνική εξορυκτική βιομηχανία ενσωματώνει καινοτομία και ψηφιακές λύσεις στις καθημερινές πρακτικές της

Ο κ. Κεφάλας υπογράμμισε ότι όραμα του ΣΜΕ είναι η υπεύθυνη βιώσιμη εξορυκτική βιομηχανία, ενώ, παράλληλα, ανέλυσε τις προοπτικές και τα οφέλη από την περαιτέρω αξιοποίηση των ορυκτών πόρων αλλά και τη συμβολή του κλάδου στην ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας είναι Πρόεδρος της IMERYS Greece S.A. Απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του EMΠ και έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα Executive MBA στο INSEAD, ο κ. Κεφάλας ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε θέσεις παραγωγής και εκμετάλλευσης και σταδιακά μετακινήθηκε σε πιο στρατηγικές θέσεις με μεγάλη διεθνή έκθεση, χτίζοντας μία 40χρονη εμπειρία στην εξορυκτική βιομηχανία και την επεξεργασία ορυκτών καθώς και στην επιχειρηματική ανάπτυξη και εταιρική διακυβέρνηση.

Διαθέτει βαθιά κατανόηση του διεθνούς ρυθμιστικού κανονιστικού πλαισίου της εξορυκτικής βιομηχανίας και ειδικότερα όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση, ικανότητα στην προώθηση και διατήρηση του διαλόγου με τη δημόσια διοίκηση και την κυβέρνηση καθώς επίσης και στην οικοδόμηση μακροπρόθεσμων και βιώσιμων σχέσεων με τις τοπικές κοινότητες.

Από τον Ιούνιο του 2015 και ως το 2023 υπήρξε Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) και από το 2019 ως το 2023 Πρόεδρος της EUBA (European Bentonite Association). Eπίσης είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ).

Mέλος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος) από το 2019.