Εντυπωσιακή ζήτηση σημειώθηκε από το επενδυτικό κοινό για το πενταετές πράσινο ομόλογο που εξέδωσε η Metlen Energy & Metals, με συνέπεια η εταιρεία να αυξήσει το μέγεθός του. Έτσι, καθώς οι υποβληθείσες προσφορές υπερκάλυψαν πάνω από 5 φορές το αρχικό ζητούμενο ποσό των 500 εκατ. ευρώ, καθώς ξεπέρασαν τα 2,4 δις, η η Metlen αύξησε το ύψος στο μέγεθος του ομολόγου στα 750 εκατ. ευρώ

Παράλληλα, ενώ το αρχικό κουπόνι της έκδοσης (IPT) βρισκόταν στο 4,5%, στην συνέχεια μειώθηκε στο  4,125%, για να “κλείσει” στο 4%.

Η εντολή έκδοσης είχε δοθεί στις τράπεζες BNP PARIBAS, Citigroup και HSBC. Το ομόλογο έχει στόχο τη χρηματοδότηση επιλέξιμων πράσινων έργων, ενώ θα εξοφληθεί senior ομόλογο επίσης 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,5% και λήξης 2024.

Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για την ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (€500.000.000), με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024, εκδόσεως της Mytilineos Financial Partners S.A. Έτσι, αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι αποτελεί έναν σταθερό και συνεπή παίκτης της αγοράς.

Επιπλέον, η Metlen με τη νέα έκδοση σε αυτό το μεταβλητό περιβάλλον της αγοράς, βγαίνει εκ νέου στις αγορές οι οποίες εκ των πραγμάτων αποδέχονται την εταιρεία ως investment grade παρά το γεγονός ότι ακόμη βρίσκεται μια βαθμίδα κάτω.