Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΚΑΠΕ, κ. Δημήτρης Καρδοματέας, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την παρουσίαση του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Kλίμα (ΕΣΕΚ) για την περίοδο μέχρι το 2050 σε ημερίδα στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 11 Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρδοματέας ανέφερε ότι το νέο ΕΣΕΚ είναι φιλόδοξο και δύσκολο αλλά όχι μη ρεαλιστικό

Βρίσκεται στο “τιμόνι” του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης (ΚΑΠΕ) από τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο Δημήτρης Καρδοματέας είναι Χημικός Μηχανικός απόφοιτος Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Προστασία Περιβάλλοντος στο University of Manchester και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ε.Ε.Δ.Ε. Έχει άνω των 30 ετών τεχνική και διοικητική εμπειρία, κατ’ αρχάς στον βασικό σχεδιασμό ενεργειακών συστημάτων ως process engineer στην εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ (επί 6ετία), στη συνέχεια στον τομέα του φυσικού αερίου ως Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής στις εταιρείες ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ (επί 28 χρόνια).

Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. Ευρωπαϊκών Οργανισμών στον τομέα του φυσικού αερίου (ENTSOG, GIE, επί 10ετία) και μέλος ευρωπαϊκού think tank στον τομέα της ενέργειας κατόπιν προσκλήσεως (επί 5ετία). Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος της δημόσιας εταιρείας Μ.Ο.Δ. Α.Ε. επί 3ετία και Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου και Σύμβουλος σε θέματα ενεργειακής μετάβασης της Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας επί 1,5 χρόνο.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον τομέα της ενέργειας.