Με κύριο θέμα τις Λαθρο-μεταναστευτικές ροές, συνέρχονται σήμερα οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής…«διαίρεσης» (ΕΕ),  μετά την αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν (ελευθέρας κυκλοφορίας προσώπων στην ΕΕ) και την διάψευση της «Σύγκλησης οικονομιών των 27», με αποκορύφωμα την πτώση του εθνικού εισοδήματος της Ελλάδος , σχεδόν 30%

απ’ το 2010 - έτος εκδηλώσεως της 12ετούς πιστωτικής κρίσης , σύμφωνα με την ΓΙΟΥΡΩΣΤΑΤιστικής υπηρεσίας της ΕΕ.

Σκοπός της συνόδου κορυφής της ΕΕ είναι η σκλήρυνση των κανόνων παροχής ασύλου στους λαθρομετανάστες «που δεν τους δικαιούνται»

ΣΣ: Όλοι είναι παράνομοι.Η σύμβαση της Γενεύης που τους προστατεύει τους ασύλητους, ανεφέρετο στις διαφυγές αντιφρονούντων από τον «Ερυθρό Παράδεισο» του κομμουνισμού κι όχι στις καραβιές οικονομικών μετοίκων από την  Ασία κι Αφρική στην Ευρώπη.

Το επόμενο ζήτημα της συνόδου κορυφής είναι η ενίσχυση τηςεπιχειρηματικής δραστηριότητας στη στάσιμη Ευρωπαϊκή οικονομία, εν σχέσει με τον Αμερικανικό και Κινεζικό ανταγωνισμό.

ΣΣ: Μειώνοντας τα επιτόκια όπως απεφάσισε χθες η ΕΚΤ, δεν αντιμετωπίζεται ο πληθωρισμός στη ΕΕ που τροφοδοτείται από τα Καρτέλ και την ακρίβεια της ενεργείας , μάλιστα παρά τις φθηνές εισαγωγές υδρογονανθράκων από την Ρωσία. Το ευρώ ‘έπεσε κάτω από το 1,09 ανά $.Αυτό που χρειάζεται η ΕΕ είναι η απορρύθμιση της «πράσινης… υπανάπτυξης».

Η Ελβετική κυβέρνηση δεν εναρμονίζεται με τις Ευρωπαϊκές κυρώσεις , κατά των Ρωσικών επιχειρήσεων διότι τις κρίνει ως αντιπαραγωγικές.

ΣΣ: Στην Ελλάδα ούτε σκληρά τυριά δεν μπορεί κανείς να εξαγάγει στην αγορά της Μόσχας - μην τυχόν και ενισχύσει τον Ερυθρό στρατό στην Ουκρανία!

Οι βουλευτές της «Νέας Δημοκρατίας» θα υποβάλλουν για τρίτη φορά ερωτήσεις στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη για τα Ελληνοτουρκικά, κατά το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου  κ. Στ. Λυγερό.

ΣΣ: Θα έπρεπε οι ΄Ελληνες βουλευτές  να προβληματιστούν για τις παραχωρήσεις του προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη , προς τον αποσχιστικό ηγέτη των Κατεχομένων Τατάρ , μετά την αποτυχία του …μυστικού δείπνου του Γενικού… ειρηνομεσίτου των Ηνωμένων Εθνών Αντώνιο Γκουτέρες, στην Νέα Υόρκη προχθές. 

Κατά τ’ άλλα, ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή συνεχίζεται, με Αμερικανικούς βομβαρδισμούς των λιμενικών εγκαταστάσεων Χούθις στην Υεμένη. Ο χρυσός ανήλθε στα 2.700 δολάρια και το πετρέλαιο σταθερό στα 70 $.

Ουδείς πλέον πιστεύει στον μύθο Ζελένσκι για νίκη του Ουκρανικού στρατού. Απλώς οι αποχωρούντες ακροατές του, στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ των  Βρυξελλών πρέπει να εξεύρουν κι άλλα 40 δισ. ευρώ για να τον ενισχύσουν, αντί να τα επενδύσουν στον ενεργειακό τομέα.

 

Διαβάστε ακόμα