Μαρινάκης: Η Ελλάδα Έχει Εκταμιεύσει ως Τώρα 18,2 Δισ. Ευρώ Από το Ταμείο Ανάκαμψης

Μαρινάκης: Η Ελλάδα Έχει Εκταμιεύσει ως Τώρα 18,2 Δισ. Ευρώ Από το Ταμείο Ανάκαμψης
energia.gr
Πεμ, 17 Οκτωβρίου 2024 - 14:15

Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα, από το σκέλος των επιχορηγήσεων, μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 4ου αιτήματος πληρωμής που είχε υποβληθεί στις αρχές Ιουνίου. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οποία διεξήχθη από τη Θεσσαλονίκη

«Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η Ελλάδα έχει εκταμιεύσει πλέον 18,2 δισ. ευρώ από το Ταμείο, ποσό που ξεπερνά το 50% του συνολικού προϋπολογισμού του Εθνικού Σχεδίου "Ελλάδα 2.0", κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 5η θέση μεταξύ των 27 κρατών- μελών.

Το αίτημα πληρωμής για το σκέλος των επιχορηγήσεων αφορούσε στην επίτευξη 20 οροσήμων και στόχων, τα οποία περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη συμβασιοποίηση έργων όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ, τα προγράμματα δασικής προστασίας Anti-nero Ι και ΙΙ, η βελτίωση οδικής ασφάλειας σε οδικό δίκτυο Δήμων και Περιφερειών, η αναβάθμιση ασφάλειας των 13 περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και μεταρρυθμίσεις όπως η Κωδικοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και η αναβάθμιση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Μαρινάκης.