Μας αφορά, καθώς στρέφεται ακόμη και σε χώρες που στερούνται πυρηνικών αλλά χρησιμοποιούν συμβατικά όπλα , ως αντίποινα της Ρωσικής επιθετικότητος στην Ουκρανία. Τέτοια είναι λχ. το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot που έχει ζητήσει η Ουκρανία αλλά δεν έχει εγκριθεί να της δοθεί από την Ελληνική κυβέρνηση. Αντίθετα τόσον η Αμερικανική του Μπάιντεν όσο και η Βρετανική του Στράμερ επέτρεψαν την χρησιμοποίηση

πυραύλων μακράς ακτίνας δράσεως όπως τους ΑΤΑCΜS και Storm-Shadow, δοκιμάζοντας τα νεύρα του Πούτιν.

Αν η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι «τρικλοποδιά» στις προθέσεις του Ντόναλντ Τράμπ να κλείσει την χαίνουσα αυτή πληγή στην Ευρώπη, τότε η ανθρωπότης διατρέχει έναν κίνδυνο πυρηνικού ολοκαυτώματος ως κύκνειον άσμα(*) της κυβερνήσεως Μπάϊντεν, που προκάλεσε την διαμάχη Ρωσίας-Ουκρανίας με την πρόθεση του ΝΑΤΟ να επεκταθεί στην τελευταία.

Επειδή όμως τόσον η Αμερική όσον κι η Βρετανία είναι πυρηνικές δυνάμεις με μεγάλο οπλοστάσιο ατομικών όπλων , η Ρωσία μπορεί να δοκιμάσει το νέο πυρηνικό της δόγμα εις βάρος μιας μικράς χώρας όπως λχ. η Πολωνία που μετέχει των εχθροπραξιών. Σχετικές είναι οι δηλώσεις του Ρώσου εκπροσώπου Σεργκέυ Ναρίσκιν. Επίσης οι προειδοποιήσεις του Ερντογάν που δεν είναι οι συνήθεις υπερβολές και γι’αυτό θα έπρεπε να σταματήσει η αναφανδόν υποστήριξη τα Ελλάδος προς τον Ζελένσκυ, πριν είναι αργά και γίνει άλλη μία αποτυχημένη επιλογή του κ.Γεραπατρίτη.

Ατυχώς οι σχέσεις της χώρας μας με την Ρωσία ευρίσκονται στο ναδίρ και οι Ρώσσοι επίσημοι δεν μπορούν να καταλάβουν το όφελος της Ελλάδος εξ αυτού. Οι προσωπικές επιλογές επικρατούν στην κυβέρνηση Κυρ.Μητσοτάκη και ούτε στο κοινοβούλιο μήτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νέας δημοκρατίας» παρέχονται εξηγήσεις .Ούτε καν διεξάγεται συζήτησις για να αντιληφθεί ο Ελληνικός λαός τι κινδύνους εντεύθεν διατρέχει.

 

(*) Υποτίθεται ο τελευταίος κρωγμός του κύκνου προτού πεθάνει