Μόνο και μόνο αυτό το γεγονός δημιουργεί μια κατάσταση που χαλάει την ποιότητα της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Άρα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου έχουμε χαμηλότερες τιμές στην Κεντρική Ευρώπη και υψηλότερες τιμές στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό καθιστά επιτακτική ανάγκη άμεσα να γίνουν οι διασυνδέσεις για τις οποίες μιλάμε εδώ και τόσο καιρό», επεσήμανε.
Και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε πάρει πρωτοβουλία να αναπτύξουμε και ήδη έχουμε καταθέσει στα αρμόδια κοινοτικά όργανα ένα έργο διασύνδεσης της Ελλάδας με την Κεντρική Ευρώπη μέσω της Αδριατικής Θάλασσας. Το ονομάζουμε ‘Κρήτη’ και το τελευταίο διάστημα είμαστε σε συζητήσεις και για έναν εναλλακτικό διάδρομο με τον διαχειριστή της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας, προκειμένου να πάμε από αυτή την πλευρά, όπου υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα ρευστότητας».
Μάλιστα, δεν απέκλεισε να υλοποιηθούν και τα δύο καλώδια, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρό. «Το θέμα αυτό το έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, το έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα και ο ΑΔΜΗΕ συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου και στα αντίστοιχα φόρα να πείσουμε όλους τους εταίρους προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και με την ανάπτυξη νέων έργων να δώσουμε ώθηση προς την κατεύθυνση αυτή», τόνισε
Αναφορικά με το πώς ο ΑΔΜΗΕ συμβάλει στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας, ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ αναφέρθηκε στις ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής καλωδίων και μεταλλουργικές βιομηχανίες. «Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί κατά τη γνώμη μου, θα ήταν να συνδράμουν αυτές οι βιομηχανίες είτε με κίνητρα από την πολιτεία, είτε με την γρήγορη ανάπτυξη ας πούμε των υπεράκτιων αιολικών πάρκων και να αναπτυχθούν στη βάση της κατασκευής των υποδομών της μετάβασης», συμπληρώνοντας ότι πρέπει «να εκμεταλλευτούμε τις βιομηχανίες που ήδη έχουμε να τις ενισχύσουμε, αλλά να δώσουμε και κίνητρα ούτως ώστε να έρθουν και νέες βιομηχανικές μονάδες», ανέφερε.