Ο Αμερικανός Πρόεδρος επείγεται να τερματίσει την άσκοπη αιματοχυσία στην Ουκρανία και να άρει τις «τι-μωρητικές» κυρώσεις του Μπάιντεν κατά της Ρωσικής οικονομίας. Το πετρέλαιο όμως ανατιμάται αν και η ανακωχή στην Γάζα συνεχίζεται και το Σάββατο θα απελευθερωθούν κι άλλοι 6 όμηροι της ΧΑΜΑΣ.
Ανησυχούν οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ για την αλλαγή του Γεωπολιτικού σκηνικού διεθνώς κι οι Ρεπουμπλικάνοι για την παρεμπόδιση του Καλίν Γκεοργκέσκου να μετάσχει στις προεδρικές εκλογές της Ρουμανίας που ακυρώθησαν με αστείες δικαιολογίες.
Ο κόσμος ευρίσκεται σε σύγχυση κι οι παρατηρητές παραλογίζονται. Αφού οι Ευρωπαίοι είναι υπέρ του πολέμου στην Ουκρανία κι Αμερικανοί και Ρώσσοι για τον τερματισμό του, πώς να παρακαθήσουν μαζί στα ίδια έδρανα να συζητήσουν την εξεύρεση λύσεως; Υπάρχει αντίφασις.
Αφού η πρώτη διάσκεψη του «διευθυντηρίου Μακρόν» απέτυχε στο Παρίσι, τι χρειάζεται η δεύτερη με συμμετοχή μάλιστα και της Ελλάδος μαζί με τον Καναδά κι άλλους παρασυνάγωγους της «ηνωμένης» Ευρωπαϊκής;
Ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να προσέξει πολύ να μην πέσει στην παγίδα του μελιστάλακτου Μακρόν. Η Ελλάς δεν έχει κανένα λόγο να ψυχράνει κι άλλο τις ήδη κατεψυγμένες σχέσεις με την νέα Αμερικανική κυβέρνηση. Ο Ερντογάν καραδοκεί ν’ αναθερμάνει τις ιδικές του , εις βάρος βεβαίως των Ελληνικών νήσων του Αιγαίου καθώς έχει και στενές σχέσεις με τον νέον «εχθρόν» μας τον Πούτιν, κατά ΚΜ.
Ούτε συμπαραστάσεις στην παρεμπόδιση της ειρηνευτικής διαδικασίας που άρχισε στο Ριάντ , μήτε αποστολή «ειρηνευτικών» δυνάμεων κι όπλων στο Κίεβο.Ο Ευρωπαϊκός πόλεμος πρέπει να τελειώσει κι ο Ζελένσκυ να πάει σε ελεύθερες εκλογές. ΄Όχι σε άλλα πραξικοπήματα τύπου Βικτώρια Νούλαν – Τζέφρυ Πάϊατ.
Ενας πυρηνικός πόλεμος απεφεύχθη στην γηραιά ήπειρο που δεν έχει διδαχθεί τίποτε από την εποχή του Θουκυδίδη(*) μέχρις σήμερον. Πως δηλαδή οι πολεμοκάπηλοι παρασύρουν τους λαούς σε αιματοχυσίες και εν προκειμένω την Ουκρανία ,σε καταστροφή του πλανήτου.
(*) Η παγίδα του Θουκυδίδη είναι παρασυρμός σε πόλεμο μεταξύ μιάς ανερχομένης δυνάμεως και άλλης ισχυράς. Πχ. του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας ή της Κίνας κατά των ΗΠΑ προσεχώς.