ως αφετηρία για συζητήσεις, είπε ο Tadashi Imai.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος των Τραμπ δήλωσε ότι η προσφορά 14,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Nippon Steel για την US Steel θα λάβει τη μορφή επένδυσης αντί αγοράς.
Η παρατήρησή του έγινε στο Οβάλ Γραφείο έχοντας στο πλευρό του τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Shigeru Ishiba.
Ωστόσο, η Imai της Nippon Steel είπε ότι οι οικονομικές και κεφαλαιουχικές επενδύσεις συνδέονται με την προτεινόμενη εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας.
«Θα συζητήσουμε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και νομίζω ότι το βασικό σημείο εκκίνησης θα είναι η τρέχουσα συμφωνία συγχώνευσης», είπε ο Ιμάι, προσθέτοντας ότι η ιαπωνική εταιρεία θα συζητήσει με την αμερικανική κυβέρνηση για το τι μπορεί να κάνει για να λάβει την έγκριση του προέδρου Τραμπ