Βάσει σημερινής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών, ο όμιλος έλαβε το "πράσινο φως", έχοντας ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος ήδη από τον Απρίλιο του 2024, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο.
Θα ακολουθήσει η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή της και η κύρωσή της και από τη Βουλή. Πάντως, απαιτείται ακόμα σημαντικός χρόνος έως ότου ξεκινήσουν τα έργα, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η μελέτη του έργου και να γίνουν και οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.
Το ύψος της σύμβασης υπολογίζεται σε περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ η περίοδος παραχώρησης είναι τα 35 χρόνια. Το έργο είναι μήκους 157,5 χιλιομέτρων και προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί και με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και συγκεκριμένα 200 εκατ. ευρώ.