Η διοίκηση της Nissan εξετάζει ήδη τους πιθανούς διαδόχους για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, με τον οικονομικό διευθυντή Ζερεμί Παπέν και τον επικεφαλής στρατηγικής Ιβάν Εσπίνοσα να είναι μεταξύ των βασικών υποψηφίων.
Η αποτυχία της συγχώνευσης με την Honda, η οποία απέτυχε λόγω διαφωνιών σχετικά με τη δομή της συμφωνίας, έχει προκαλέσει αυξημένη πίεση για αλλαγές στη διοίκηση της εταιρείας, καθώς η Nissan συνεχώς αναζητά τρόπους να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προκύπτουν.
Η εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στον τομέα των πωλήσεων, καθώς οι κινεζικοί κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνουν την ανταγωνιστικότητά τους, ενώ οι ενδεχόμενοι δασμοί στις εξαγωγές της από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ προσθέτουν ακόμη περισσότερη αβεβαιότητα. Παράλληλα, η Nissan προγραμματίζει σημαντικές αλλαγές στη στρατηγική της, περιλαμβάνοντας περικοπές κόστους και αναθεώρηση των προγραμμάτων αντιπροσώπων και πελατών, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.
(από capital.gr - πηγές: Economictimes.indiatimes.com, Reuters.com, Autonews.com)