Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla επικοινώνησε με την κυβέρνηση Τραμπ για να προειδοποιήσει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να γίνει στόχος αντιποίνων εν μέσω εμπορικού πολέμου του προέδρου. Η εταιρεία είχε τελικά δίκιο.
Η καναδική κυβέρνηση επίσης ανακοίνωσε χθες ότι η Tesla θα απαγορευθεί από τις επερχόμενες εκπτώσεις για ηλεκτρικά οχήματα – μετά από το παράδειγμα πολλών επαρχιών.
Τώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο σκέφτεται να κάνει το ίδιο αφού ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι όλα τα εισαγόμενα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου κάθε βρετανικού αυτοκινήτου που πωλείται στις ΗΠΑ, θα υπόκεινται σε δασμούς 25% από την επόμενη εβδομάδα.
Η υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ρέιτσελ Ριβς δήλωσε σήμερα:
Εξετάζουμε την εντολή για οχήματα μηδενικών εκπομπών και γι' αυτό μερικά από αυτά τα χρήματα πηγαίνουν στην Tesla και εξετάζουμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε καλύτερα τη βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Ριβς υπαινίσσεται ξεκάθαρα την απαγόρευση των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών από το πρόγραμμα ή ακόμη και της Tesla ειδικότερα.
Το αναφέρει αυτό καθώς συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ για να προσπαθήσει να εξαιρεθούν τα βρετανικά αυτοκίνητα από τους νέους δασμούς.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τώρα η μεγαλύτερη αγορά της Tesla στην Ευρώπη και η μόνη σημαντική αγορά όπου η Tesla εξακολουθεί να αναπτύσσεται.
Οι πωλήσεις της Tesla έχουν καταρρεύσει περισσότερο από 40% μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη.