για την παραγωγή πετροχημικών, και στο προπάνιο και το βουτάνιο, που χρησιμοποιείται για το υγραέριο που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα.
Στις 2 Απριλίου, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε «αμοιβαίους δασμούς» σε 180 χώρες προτού τους διακόψει για 90 ημέρες σε όλες εκτός από την Κίνα – τη γείτονα της Ινδίας – στις 9 Απριλίου.
Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, η Ινδία και οι ΗΠΑ έχουν οριστικοποιήσει τους «όρους αναφοράς» για το πρώτο τμήμα μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας. Ένας Ινδός αξιωματούχος είπε ότι είναι δυνατή η "μορφή win-win" της συμφωνίας εντός της περιόδου των 90 ημερών.
Στην πραγματικότητα, η Ινδία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να τερματίσει τους εισαγωγικούς δασμούς στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τις ΗΠΑ. Το αέριο χρησιμοποιείται κυρίως για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, παραγωγή λιπασμάτων και καύσιμα μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων.
«Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και ο Πρόεδρος Τραμπ είχαν ήδη αποφασίσει τον Φεβρουάριο ότι θα υπογράψουν μια διμερή εμπορική συμφωνία για την ενίσχυση των αμοιβαίων σχέσεων προκειμένου να διευκολυνθεί το εμπόριο μεταξύ των δύο εθνών, κάτι που θα ανεβάσει το εμπόριο στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας Πιγιούς Γκόγιαλ .
Οι δύο χώρες έχουν διμερές εμπόριο αξίας 191 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τώρα.
Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος των δασμών ΗΠΑ-Κίνας έχει κλιμακωθεί απότομα καθώς η Ουάσιγκτον αύξησε τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές στο 245% στις 15 Απριλίου.