Τις προτεραιότητες της τσεχικής προεδρίας της Ε.Ε. για το τρέχον εξάμηνο παρουσίασε χθες η πρέσβειρα της Πράγας στην Αθήνα, Χάνα Μότλοβα. Οπως επισήμανε, αυτές εστιάζονται στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη των οικονομιών της Ευρώπης, στην προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας και στην προώθηση της εξωστρέφειας της Ε.Ε.

Τις προτεραιότητες της τσεχικής προεδρίας της Ε.Ε. για το τρέχον εξάμηνο παρουσίασε χθες η πρέσβειρα της Πράγας στην Αθήνα, Χάνα Μότλοβα.

Οπως επισήμανε, αυτές εστιάζονται στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη των οικονομιών της Ευρώπης, στην προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας και στην προώθηση της εξωστρέφειας της Ε.Ε.

Η τσεχική προεδρία έχει υιοθετήσει για τη θητεία της το λογότυπο «Η Ευρώπη χωρίς φραγμούς» το οποίο, όπως ανέφερε η κ. Μότλοβα, αντικατοπτρίζει την προτεραιότητα σε μια εσωτερικά ελεύθερη Ε.Ε. ανοιχτή στον κόσμο, όχι όμως ανυπεράσπιστη σε παράνομες δραστηριότητες και επιθέσεις εναντίον της.

(Από την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 09/01/2009)