Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την ενεργειακή αποδοτικότητα στη Βιομηχανία Γραφικών Τεχνών – 27 Μαρτίου 2009

Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την ενεργειακή αποδοτικότητα στη Βιομηχανία Γραφικών Τεχνών – 27 Μαρτίου 2009
Energia.gr
Παρ, 23 Ιανουαρίου 2009 - 15:52
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου European Energy Efficiency Improvement (EEEI) for the Graphic Media Industry («Βελτίωση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας στην Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γραφικών Τεχνών») διοργανώνεται την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009, ένα Ευρωπαϊκό Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Wuppertal στη Γερμανία.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου European Energy Efficiency Improvement (EEEI) for the Graphic Media Industry («Βελτίωση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας στην Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γραφικών Τεχνών») διοργανώνεται την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009, ένα Ευρωπαϊκό Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Wuppertal στη Γερμανία. Οι εταίροι του έργου στην Ελλάδα (ENERGO GROUP Α.Ε. και Τ.Ε.Ι. Αθήνας) έχουν την τιμή να προσκαλέσουν κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στο συνέδριο (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δήλωση συμμετοχής δείτε παρακάτω).

Ο κύριος στόχος του έργου EEEI είναι να αρθούν, για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στην Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γραφικών Τεχνών, τα εμπόδια για την ενεργειακή αποδοτικότητα. Αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί καθιστώντας ορατές την ενεργειακή κατανάλωση και τις ενεργειακές δαπάνες και προωθώντας την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και των δαπανών των ΜΜΕ. Ο στόχος αυτός επετεύχθη στα πλαίσια του έργου με την ανάπτυξη και δοκιμή του εργαλείου E-BAG («Αναλυτής Ενεργειακής Συγκριτικής Αξιολόγησης για τις Γραφικές Τέχνες») για την αποτίμηση και συγκριτική αξιολόγηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των ΜΜΕ Γραφικών Τεχνών. Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου EEEI παρασχέθηκαν συμβουλευτικές υπηρεσίες στις ΜΜΕ σχετικά με δυνατά μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των ΜΜΕ (Εκούσιες Συμφωνίες και Σχέδια Δράσης).

Το συνέδριο, στο οποίο θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα του έργου ΕΕΕΙ, αποσκοπεί να καταστήσει ευρέως γνωστά το εργαλείο E-BAG και τα συμπεράσματα από τη χρήση του σε εταιρείες γραφικών τεχνών και να δώσει το έναυσμα για τη διεξαγωγή γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για την περαιτέρω χρήση του στην Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γραφικών Τεχνών με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στις ΜΜΕ.

Όλοι οι εταίροι του έργου θα συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου παρουσιάζοντας αποτελέσματα, συμπεράσματα και βέλτιστες πρακτικές από τη χρήση του εργαλείου E-BAG και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε εταιρείες γραφικών τεχνών καθώς και τα συνολικά αποτελέσματα του έργου.

Τα κυριότερα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου είναι:
• Τα αποτελέσματα και συμπεράσματα του έργου EEEI
• Το εργαλείο E-BAG («Αναλυτής Ενεργειακής Συγκριτικής Αξιολόγησης για τις Γραφικές Τέχνες»)
• Αποτελέσματα Συγκριτικής Αξιολόγησης και βέλτιστες πρακτικές ΜΜΕ γραφικών τεχνών
• Η διαχείριση της ενέργειας, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και η χρήση του εργαλείου E-BAG στην Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γραφικών Τεχνών (πως θα έχουν πρόσβαση και θα χρησιμοποιούν το εργαλείο οι εταιρείες σε κάθε χώρα)

Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο: μέλη της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας INTERGRAF, του Ευρωπαϊκού Δικτύου EGIN, ειδικοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ΜΜΕ γραφικών τεχνών, Ευρωπαϊκά Ιδρύματα και Οργανισμοί, οι εταίροι του έργου EEEI καθώς και εταίροι από άλλα Ευρωπαϊκά έργα με αντικείμενο την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Δήλωση Συμμετοχής στο: στο http://www.eeei.de/registrationform.pdf

 Πληροφορίες στα: [email protected], [email protected]