Αύξηση των κερδών της στο τέταρτο τρίμηνο κατά 56% ανακοίνωσε η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός αερίου στη Βρετανία BG Group, επικαλούμενη τις υψηλότερες τιμές για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), ενώ αύξησε το ετήσιο μέρισμά της κατά 20%. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ενισχύθηκαν στα 756 εκατ. στερλίνες (1,1 δισ. δολ.) από 486 εκατ. στερλίνες ένα χρόνο νωρίτερα.
Αύξηση των κερδών της στο τέταρτο τρίμηνο κατά 56% ανακοίνωσε η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός αερίου στη Βρετανία BG Group, επικαλούμενη τις υψηλότερες τιμές για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), ενώ αύξησε το ετήσιο μέρισμά της κατά 20%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ενισχύθηκαν στα 756 εκατ. στερλίνες (1,1 δισ. δολ.) από 486 εκατ. στερλίνες ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, οδηγώντας τις μετοχές της εταιρείας στη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών και πλέον μηνών.

Τα αποτελέσματα είναι «πολύ, πολύ ισχυρά», δήλωσε ο αναλυτής της Evolution Securities, Ρίτσαρντ Γκρίφιν.

Οι μετοχές της BG ενισχύθηκαν χθες κατά 10% στις 1.048 πένες, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τις 29 Οκτωβρίου. Πέρυσι, υποχώρησαν κατά 17%.

Η BG και οι εταίροι της έχουν ανακοινώσει αρκετές ανακαλύψεις πετρελαίου στη Βραζιλία. Παράλληλα, η εταιρεία ισχυροποιεί το πρότζεκτ LNG στην Αυστραλία, μετά τη συμφωνία της τον περασμένο Οκτώβριο να καταβάλει 3,1 δισ. δολάρια για τις υπόλοιπες μετοχές της Queensland Gas που δεν κατείχε ήδη.

Η BG ανακοίνωσε χθες πως το μέρισμά της για το σύνολο του έτους θα αυξηθεί στις 11,23 πένες. Επίσης, προέβλεψε πως θα αποκομίσει κέρδη 1,4-1,5 δισ. στερλινών από τις πωλήσεις LNG φέτος, έναντι κερδών 1,3 δισ. στερλινών που ανέμενε στις 4 Νοεμβρίου. Το 2010, τα αντίστοιχα κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 1,2-1,3 δισ. στερλίνες.

Η παραγωγή της εταιρείας υποχώρησε το τέταρτο τρίμηνο του 2008 κατά 4% στα 623.000 βαρέλια την ημέρα, έναντι 672.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου που ανέμεναν οι αναλυτές. Η ετήσια παραγωγή αυξήθηκε κατά 3% στα 619.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα.

Τα αποδεδειγμένα και αποδείξιμα αποθέματα ενισχύθηκαν, τέλος, κατά 64%, σε ετήσια βάση, σε περισσότερα από 5,8 δισ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, ενώ τα συνολικά αποθέματα και οι πόροι ξεπέρασαν τα 13 δισ. βαρέλια.