Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη της ICAP, της μεγαλύτερης εταιρείας Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και Συμβούλων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με τίτλο «Κλαδική μελέτη: Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας» ο κυριότερος ανασταλτικός παράγοντας για την ταχύτερη ανάπτυξη του κλάδου των ΑΠΕ θεωρείται ο χαμηλός βαθμός υλοποίησης επενδύσεων αντίστοιχων έργων
Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη της ICAP, της μεγαλύτερης εταιρείας Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και Συμβούλων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με τίτλο «Κλαδική μελέτη: Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας» ο κυριότερος ανασταλτικός παράγοντας για την ταχύτερη ανάπτυξη του κλάδου των ΑΠΕ θεωρείται ο χαμηλός βαθμός υλοποίησης επενδύσεων αντίστοιχων έργων, ο οποίος οφείλεται στην πολύπλοκη και χρονοβόρα αδειοδοτική διαδικασία, στον κορεσμό της ικανότητας μεταφοράς ηλεκτρικών δικτύων σε περιοχές με υψηλό δυναμικό σε ΑΠΕ (Νότια Εύβοια, Νοτιοανατολική Πελοπόννησο και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη) καθώς και στην εκδήλωση τοπικών αντιδράσεων και δικαστικών εμπλοκών.

Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Α.Ε είναι ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος. Ο κ. Κωνσταντέλλος είναι ένα έμπειρο και καταξιωμένο στέλεχος, ενώ διαθέτει μία ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία στην δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και κερδοφόρου ανάπτυξης συμβουλευτικών μονάδων.

Ο κύριος Κωνσταντέλλος είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Loyola των ΗΠΑ.

Τα τελευταία 16 χρόνια ήταν Ανώτατο Στέλεχος της KPMG. Δημιούργησε και οργάνωσε τον Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιλογής Στελεχών της. Το 1995 προήχθηκε σε Partner / Γενικό Διευθυντή, ενώ από το 1996 και έως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος Δικτύου της KPMG που αποτελείτο από τους επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού 32 κρατών. Από το 2000 ανέλαβε επικεφαλής όλου του Συμβουλευτικού Κλάδου της KPMG. Πριν την KPMG, είχε εργαστεί στη Hay Group (1989 - 1991), στην Τράπεζα Επενδύσεων (1986-1989) και στην Παπαστράτος (1984-1985). Τέλος είναι Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Ελλάδος (ΕΑΣΕ).