Μετά την επιτυχημένη πρώτη έκδοση η οποία ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών και την υποστήριξη σημαντικών προσωπικοτήτων, η EuroCharity πραγματοποίησε τη δεύτερη έκδοση της σειράς λευκωμάτων «EuroCharity Yearbook» , η οποία στοχεύει στο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην Ελλάδα. Η εφετινή έκδοση «EuroCharity Yearbook 2008», έχει τίτλο «Πράσσειν Έλλογα - Πράσινη Ανάπτυξη & Αειφορία: Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα»
Μετά την επιτυχημένη πρώτη έκδοση η οποία ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών και την υποστήριξη σημαντικών προσωπικοτήτων, η EuroCharity πραγματοποίησε τη δεύτερη έκδοση της σειράς λευκωμάτων «EuroCharity Yearbook» , η οποία στοχεύει στο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην Ελλάδα. Η εφετινή έκδοση «EuroCharity Yearbook 2008», έχει τίτλο «Πράσσειν Έλλογα - Πράσινη Ανάπτυξη & Αειφορία: Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα».

Η δεύτερη αυτή έκδοση του «EuroCharity Yearbook» καταπιάνεται με το θέμα της Πράσινης Οικονομίας, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Σκοπός της έκδοσης είναι να παρουσιάσει πρωτοβουλίες και δράσεις του επιχειρηματικού κόσμου που αποσκοπούν στην εισαγωγή και υποστήριξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης.

Με τη φετινή έκδοση του EuroCharity Yearbook, επιχειρείται η προαγωγή της σχέσης ανάμεσα στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Πράσινη Οικονομία και η συνεισφορά στο διάλογο για την κριτική του υφιστάμενου μοντέλου ανάπτυξης το οποίο, έχοντας οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη οικονομική και περιβαλλοντική κρίση, τίθεται σε αμφισβήτηση. Παράλληλα, προωθείται η ανάδειξη της Πράσινης Οικονομίας και των οφελών που μπορούμε να αποκομίσουμε στρέφοντας τις δράσεις μας σε αυτό το σύγχρονο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.

Την επιμέλεια και την παραγωγή του «EuroCharity Yearbook 2008», το οποίο κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, ανέλαβε ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη σε συνεργασία με τη EuroCharity.

Η δεύτερη έκδοση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών που έχουν εγκαταλείψει το δίλημμα «οικονομική ανάπτυξη ή βιώσιμο περιβάλλον». Ανάμεσά τους είναι οι: ALDEMAR HOTELS & SPA, COSMOTE, OTE, ALAPIS, LEDRA MΑRRIOTT, HENKEL, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Όμιλος LAFARGE), ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (Όμιλος ITALCEMENTI), STARBUCKS, LIFE LTD, FRIGOGLASS, POLYECO, Japanese Tobacco International (JTI), BP SOLAR  και ΓΕΦΥΡΑ. 

Την έκδοση ολοκληρώνουν τα μηνύματα των πολιτικών προσώπων, των ειδικών επιστημόνων, των εκπροσώπων των ΜΚΟ και των ΜΜΕ που συμμετέχουν αλλά και έρευνες σχετικές με τη θεματολογία του βιβλίου.

EuroCharity Yearbook 2008: «Πράσσειν Έλλογα - Πράσινη Ανάπτυξη & Αειφορία: Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα», EuroCharity 2009

Επιμέλεια – Έκδοση: Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

σελ.: 159

ISBN: 978-960-14-1995-4