Για εκείνους οι οποίοι αγαπούν το κάμπινγκ και τους αρέσει να κατασκηνώνουν στο ύπαιθρο, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Οrange σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Κaleidoscope οραματίστηκε τη «σκηνή του μέλλοντος», εξοπλισμένη με ειδικό σύστημα συγκέντρωσης των ηλιακών ακτίνων και μετατροπής τους σε ηλεκτρική ενέργεια
Για εκείνους οι οποίοι αγαπούν το κάμπινγκ και τους αρέσει να κατασκηνώνουν στο ύπαιθρο, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Οrange σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Κaleidoscope οραματίστηκε τη «σκηνή του μέλλοντος», εξοπλισμένη με ειδικό σύστημα συγκέντρωσης των ηλιακών ακτίνων και μετατροπής τους σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η ιδέα του Solar Concept Τent βασίζεται σε ένα ειδικό φωτοβολταϊκό υλικό το οποίο σχηματίζει τρεις αψιδωτές αρθρώσεις, προκειμένου να παγιδεύει ακόμη περισσότερη ηλιακή ενέργεια.

Χάρη στην τεχνολογία «glo-cation»- από τις λέξεις «glow» (λάμψη) και «location» (τοποθεσία)-, οι ειδικοί αναφέρουν ότι η πρωτότυπη σκηνή έχει τη δυνατότητα να λάμπει στο σκοτάδι. Σε περίπτωση δηλαδή που οι παραθεριστές χαθούν, δεν έχουν παρά να στείλουν ένα SΜS και να ενεργοποιήσουν το σύστημα υπερύθρων το οποίο αυτομάτως «φωταγωγεί» τη σκηνή.

Στο εσωτερικό της ένας ασύρματος πίνακας ενέργειας καταγράφει ακριβώς πόση ενέργεια παράγεται και καταναλώνεται και ελέγχει το ενσωματωμένο σύστημα θέρμανσης το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα μόλις η θερμοκρασία πέσει κάτω από τα επιθυμητά επίπεδα. Σε μια οθόνη αφής LCD πάλι, εμφανίζονται τα υπάρχοντα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Φιν Μακ Κέντι, υπεύθυνος στρατηγικής της εταιρείας Κaleidoscope: «Η ανάπτυξη ενός ειδικού φωτοβολταϊκού υφάσματος αναμένεται να φέρει την επανάσταση στην κατασκευή αντίσκηνων. Σε συνεργασία με την Οrange δημιουργήσαμε το όραμα μιας ηλιακής σκηνής που πιστεύουμε θα μπορούσε να αποτελεί μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει».

(από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", 05/07/2009)