Στο νέο του βιβλίο ο Γιώργος Αλογοσκούφης επιχειρεί να εξετάσει τις επιλογές της χώρας μας μετά τη διεθνή κρίση. Πρόκειται με βάση τον ίδιο τον συγγραφέα για ένα βιβλίο πολιτικής οικονομίας που απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας.

Στο νέο του βιβλίο ο Γιώργος Αλογοσκούφης επιχειρεί να εξετάσει τις επιλογές της χώρας μας μετά τη διεθνή κρίση. Πρόκειται με βάση τον ίδιο τον συγγραφέα για ένα βιβλίο πολιτικής οικονομίας που απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας.

 

Όσον αφορά την παγκόσμια κρίση και τις επιλογές μας σχετικά με αυτή, ο κ. Αλογοσκούφης θεωρεί πως θα πρέπει να συνεκτιμηθούν πολλοί παράγοντες: Οι προτεραιότητες της Ε.Ε., οι ευκαιρίες και οι περιορισμοί που προκύπτουν από τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη, οι ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας και οι επιπτώσεις των προηγούμενων επιλογών μας.

 

Βοήθεια στην ανάλυση αυτών των θεμάτων αποτελεί η χρήση των οικονομικών στοιχείων, της θεωρίας, καθώς και της προσωπικής εμπειρίας του ίδιου του συγγραφέα. Επίσης, στο βιβλίο γίνεται ευρεία χρήση επίσημων στατιστικών στοιχείων της Ε.Ε., κάτι που το καθιστά τεκμηριωμένο από κάθε πλευρά.

 

Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρεται και σε θέματα όπως η ενσωμάτωση της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομία, η αντίδρασή της στην κρίση, καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας ως κράτος-μέλος. Παράλληλα, προχωρά σε μια ανασκόπηση της πορείας της Ελλάδας μετά τη μεταπολίτευση με βάση αντικειμενικά στοιχεία της Ε.Ε. Τα συμπεράσματα που εξάγονται δίνουν έμφαση στο αίτημα για λιγότερο κράτος στην οικονομία και περισσότερη οικονομία στο κράτος.

"Η κρίση δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε επιλογές και πειραματισμούς που απέτυχαν στο παρελθόν και καταδίκασαν την Ελλάδα σε μια εικοσαετία οικονομικής απόκλισης. Απαιτείται συνέχεια και συνέπεια. αλλά και ένταση των προσπαθειών, τόσο στην επιδίωξη της δημοσιονομικής προσαρμογής, όσο και στις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και το κράτος" γράφει στο βιβλίο ο πρώην υπουργός.

 

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης είναι βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών την περίοδο 2004-2009 και συντονιστής της ελληνικής κυβέρνησης για τη στρατηγική της Λισσαβόνας. Με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία και πάνω από σαράντα εργασίες που έχουν δημοσιευτεί στα πιο σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η διδακτορική του διατριβή (1981) βραβεύτηκε με το βραβείο Sayers του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Τον Δεκέμβριο του 2002, το βιβλίο του Η δραχμή : Από το φοίνικα στο ευρώ βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και είναι παντρεμένος με τη Δίκα Αγαπητίδου, με την οποία έχουν τρία παιδιά.

 

Εκδοτικός Οίκος : Εκδόσεις Καστανιώτη

Σχήμα : 13 χ 21,5

Σελίδες : 176

Ευρώ : 14,00

ISBN : 978-960-03-4951-1