Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση χρησιμοποιημένης ξυλείας και βιομάζας στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βουλγαρικής Ένωσης Παραγωγών Ενέργειας (ABEA) η καύση χρησιμοποιημένων αποθεμάτων ξύλου μπορεί να εξασφαλίσει στη Βουλγαρία 13,5 terawatt θερμικής ενέργειας ετησίως.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται  το πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση χρησιμοποιημένης ξυλείας και βιομάζας στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βουλγαρικής Ένωσης Παραγωγών Ενέργειας (ABEA) η καύση χρησιμοποιημένων αποθεμάτων ξύλου μπορεί να εξασφαλίσει στη Βουλγαρία 13,5 terawatt θερμικής ενέργειας ετησίως.

Επίσης το 40% της συνολικής  ποσότητας ενέργειας που παράγεται από τις εναλλακτικές πηγές στη γειτονική χώρα προέρχεται από την καύση της βιομάζας.

Κατά το 2008, η Βουλγαρία παρήγε 140.000 τόνους βιοντίζελ και 20.000 τόνους βιοαιθανόλης, ενώ προχωρεί το πρόγραμμα κατασκευής ενεργειακών μονάδων, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση της βιομάζας.