Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε μείωση της κερδοφορίας της ύψους 67%, λόγω μείωσης της παγκόσμιας ζήτησης και των χαμηλότερων τιμών αργού και φυσικού αερίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Peter Voser, δήλωσε ότι «Οι συνθήκες αναμένεται να παραμείνουν προκλητικές για ορισμένο διάστημα ακόμη και δεν ελπίζουμε σε μια ταχεία ανάκαμψη»

Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε μείωση της κερδοφορίας της ύψους 67%, λόγω μείωσης της παγκόσμιας ζήτησης και των χαμηλότερων τιμών αργού και φυσικού αερίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Peter Voser, δήλωσε ότι «Οι συνθήκες αναμένεται να παραμείνουν προκλητικές για ορισμένο διάστημα ακόμη και δεν ελπίζουμε σε μια ταχεία ανάκαμψη», τονίζοντας πως «Η Shell προσαρμόζεται στη νέα αυτή κατάσταση και πρέπει να κάνουμε περισσότερα».

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της Shell για το β’ τρίμηνο μειώθηκαν στα 3,8 δισ. δολάρια από 11,6 δισ. δολάρια που ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Εκτός εφάπαξ κερδών και ζημιών, τα κέρδη ήταν 3,15 δισ. δολ., καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Η μέση τιμή του αργού στο δεύτερο τρίμηνο ήταν 59,79 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή 52% χαμηλότερα από το β' τρίμηνο του 2008. Τα περιθώρια διύλισης, δηλαδή τα κέρδη από τη μετατροπή του αργού σε καύσιμα, έχουν υποχωρήσεις κατά 40%.