Στο μέλλον ο μόνος καπνός που θα βγαίνει από μια Rolls Royce θα είναι εκείνος από το... πούρο του πάμπλουτου ιδιοκτήτη της. Οπως ανακοίνωσε ο Τομ Περβς, επικεφαλής της διάσημης βρετανικής φίρμας, οι σχεδιαστές των πολυτελέστατων και πανάκριβων αυτοκινήτων «στρέφουν το βλέμμα στο μέλλον και στον σεβασμό του περιβάλλοντος». Ετσι, δεν αποκλείεται να δούμε υβριδικές ή- και εδώ είναι η έκπληξη- «ακόμη και πλήρως ηλεκτροκίνητες» Rolls Royce.

Στο μέλλον ο μόνος καπνός που θα βγαίνει από μια Rolls Royce θα είναι εκείνος από το... πούρο του πάμπλουτου ιδιοκτήτη της.

Οπως ανακοίνωσε ο Τομ Περβς, επικεφαλής της διάσημης βρετανικής φίρμας, οι σχεδιαστές των πολυτελέστατων και πανάκριβων αυτοκινήτων «στρέφουν το βλέμμα στο μέλλον και στον σεβασμό του περιβάλλοντος». Ετσι, δεν αποκλείεται να δούμε υβριδικές ή- και εδώ είναι η έκπληξη- «ακόμη και πλήρως ηλεκτροκίνητες» Rolls Royce.

Συνώνυμη του κύρους, της υψηλής κοινωνικής θέσης και του πλούτου, και με κόστος από 350.000 ως και 700.000 ευρώ, το βέβαιον είναι ότι οι υψηλές απαιτήσεις μιας Rolls Royce σε βενζίνη και κατά συνέπεια οι αντίστοιχες, πολλαπλάσιες εκείνων ενός κοινού αυτοκινήτου εκπομπές αερίων άνθρακα, δεν απασχολούν ιδιαίτερα τους αγοραστές της.

Δεδομένου όμως ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρόκειται να θέσει μέσα στα επόμενα χρόνια ως πλαφόν την εκπομπή μόλις 130γρ/χλμ. αερίων άνθρακα για τα νέα αυτοκίνητα, οι «χειροποίητες» λιμουζίνες ετοιμάζονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Ηδη το νέο μοντέλο της διάσημης φίρμας, το «Ghost», που θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην Εκθεση της Φραγκφούρτης τον Σεπτέμβριο, είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον από τα προηγούμενα.

(Από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 08/08/2009)