Η Petroliam Nasional, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Μαλαισίας, «θα συνεχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο» εισαγωγής θυγατρικών της στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλό της, Χασάν Μαρικάν. Οι μονάδες της εταιρείας MISC, Petronas Gas και Petronas Dagangan διαπραγματεύονται ήδη στο χρηματιστήριο του Κουάλα Λουμπούρ.

Η Petroliam Nasional, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Μαλαισίας, «θα συνεχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο» εισαγωγής θυγατρικών της στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλό της, Χασάν Μαρικάν.

Οι μονάδες της εταιρείας MISC, Petronas Gas και Petronas Dagangan διαπραγματεύονται ήδη στο χρηματιστήριο του Κουάλα Λουμπούρ. Την περασμένη εβδομάδα, η Petronas, όπως είναι γνωστή η εταιρεία, πούλησε ομόλογα αξίας 4,5 δισ. δολαρίων, στη μεγαλύτερη έκδοση ομολόγων σε δολάρια στην οποία προχωρά ασιατική εταιρεία εκτός της Ιαπωνίας φέτος.

Η ζήτηση ξεπέρασε το προσφερόμενο ποσό κατά περισσότερες από τέσσερις φορές, καθώς υπήρξαν παραγγελίες αξίας 19 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία χθες. Τα έσοδα από την ανωτέρω πώληση θα χρησιμοποιηθούν για κεφαλαιουχικές δαπάνες και γενικούς εταιρικούς σκοπούς, σύμφωνα με την Petronas.

Ο Χασάν δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους ότι η Petronas δεν εξετάζει προς το παρόν την πιθανότητα εισαγωγής της στο χρηματιστήριο. «Δεν είναι κάτι απαραίτητο», τόνισε.