Η ιταλική Enel SpA ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ξεκίνησε η λειτουργία επαναστατικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρισμού με υδρογόνο, το οποίο δεν παράγει καθόλου αέρια του θερμοκηπίου.
Η ιταλική EnelSpA ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ξεκίνησε η λειτουργία επαναστατικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρισμού με υδρογόνο, το οποίο δεν παράγει καθόλου αέρια του θερμοκηπίου. 

Σύμφωνα με την Enel, το εργοστάσιο ισχύος 12MW στη Φουσίνα κοντά στη Βενετία είναι το πρώτο του είδους του στον κόσμο που λειτουργεί σε αυτά τα επίπεδα ισχύος. Τροφοδοτούμενο από υποπροϊόντα υδρογόνου από τοπικές πετροχημικές βιομηχανίες όπως η EniSpAPolimeriEuropa, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 20.000 οικογενειών, ενώ εξοικονομεί εκπομπές 17.000 τόνων διοξειδίου ετησίως. 

Ο σταθμός είναι μέρος του σχεδίου που ονομάζεται Πάρκο Υδρογόνου, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Βενετία και το ιταλικό υπουργείο Περιβάλλοντος με 4 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο φιλοδοξεί να αναπτύξει την έρευνα πάνω στη χρήση του υδρογόνου, ένα αέριο καθαρό που παράγει μόνο νερό στην καύση του.