Πρόταση της RWE για το 67% της Πολωνικής Enea

Προσφορά για την εξαγορά του 67% του ομίλου κοινής ωφέλειας Enea της Πολωνίας κατέθεσε η γερμανική RWE, όπως αναφέρει δημοσίευμα των «Financial Times Deutschland». Η διοίκηση της RWE δεν προέβη σε σχολιασμό του δημοσιεύματος, εν τούτοις το Υπουργείο Οικονομίας της Πολωνίας παραδέχθηκε έχουν υποβληθεί δύο προσφορές για εξαγορά της Enea, ωστόσο δεν κατονόμασε τις εταιρείες από τις οποίες προέρχονται
Energia.gr
Δευ, 17 Αυγούστου 2009 - 13:53
Προσφορά για την εξαγορά του 67% του ομίλου κοινής ωφέλειας Enea της Πολωνίας κατέθεσε η γερμανική RWE, όπως αναφέρει δημοσίευμα των «Financial Times Deutschland».

Η διοίκηση της RWE δεν προέβη σε σχολιασμό του δημοσιεύματος, εν τούτοις το Υπουργείο Οικονομίας της Πολωνίας παραδέχθηκε έχουν υποβληθεί δύο προσφορές για εξαγορά της Enea, ωστόσο δεν κατονόμασε τις εταιρείες από τις οποίες προέρχονται.

Παράλληλα, την αποχώρησή τους από την διαδικασία των προσφορών ανακοίνωσαν η σουηδική Vattenfall, η οποία κατέχει το 19% της Enea και η τσεχική CEZ. Ενδιαφέρον για την Enea, σύμφωνα με το Reuters, έχει εκδηλωθεί και από την γαλλική GDF Suez.