Ευκαιρίες για Συνεργασίες από το Πρόγραμμα «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας 2007-2013»

Ευκαιρίες για τη σύναψη συνεργασιών που θα οδηγήσουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των χωρών της Μαύρης Θάλασσας προσφέρει το πρόγραμμα «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας 2007-2013», προϋπολογισμού περίπου 19 εκ. ευρώ, για το οποίο το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ρουμανίας
Energia.gr
Τετ, 2 Σεπτεμβρίου 2009 - 13:47

Ευκαιρίες για τη σύναψη συνεργασιών που θα οδηγήσουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των χωρών της Μαύρης Θάλασσας προσφέρει το πρόγραμμα «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας 2007-2013», προϋπολογισμού περίπου 19 εκ. ευρώ, για το οποίο το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ρουμανίας (με την ιδιότητα της Κοινής Διαχειριστικής Αρχής) και το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας (με την ιδιότητα της Εθνικής Αρχής για το πρόγραμμα), διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης δικαιούχων, στη Θεσσαλονίκη.

Στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συμμετέχουν δέκα χώρες (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Ρουμανία και Ελλάδα). Μέσω του προγράμματος, εκτιμάται πως θα κινητοποιηθεί- περαιτέρω- η συνεργασία των λαών της περιοχής, με στόχο την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Η έναρξη του προγράμματος, υπό το Όργανο Ευρωπαϊκής Γειτονίας και Συνεργασίας European Neighbourhood & Partnership Instrument - ENPI) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκίνησε, πέρυσι, στο Βουκουρέστι και η πρώτη πρόσκληση για υποβολή προτάσεων σε όλους τους άξονες προτεραιότητας, είναι ανοιχτή μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2009.