«Ως τον Νοέμβριο θα έχουμε ολοκληρώσει την εκτίμηση, οπότε και θα ανακοινώσουμε δημοσίως αν θα είναι επικερδές», δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αναφερόμενος στο σχέδιο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε
«Ως τον Νοέμβριο θα έχουμε ολοκληρώσει την εκτίμηση, οπότε και θα ανακοινώσουμε δημοσίως αν θα είναι επικερδές», δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αναφερόμενος στο σχέδιο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε.

«Δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε πίεση από τον κ. Πούτιν. Είναι έμπειρος πολιτικός. Σίγουρα οι Ρώσοι πίεζαν και θέλουν να έχουν μία ξεκάθαρη απάντηση», συμπλήρωσε σε σημερινές δηλώσεις του στην βουλγαρική κρατική τηλεόραση ο Μπορίσοφ αναφερόμενος στην συμφωνία με τον Ρώσο πρωθυπουργό, μετά την συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν εχθές στο Γκντανσκ κατά τον εορτασμό των 70 ετών από την λήξη του Β΄ Π.Π.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν βλέπει προβλήματα σχετικά με την πραγματοποίηση του South Streamκαι πιστεύει ότι το σχέδιο θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί.

Όσον αφορά, όμως τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η τοπική κοινωνία του Μπουργκάς έχει ήδη ψηφίσει αρνητικά σε δύο δημοψηφίσματα και ότι θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν τα περιβαλλοντικά ζητήματα που ανακύπτουν.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν κάλεσε τον Μπορίσοφ να αποφασίσει το συντομότερο δυνατό αναφορικά με την πραγματοποίηση ή όχι των κοινών ενεργειακών προγραμμάτων που έχουν δρομολογήσει τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες, προσθέτοντας, ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο RIANovosti, η Ρωσία θα επιδείξει κατανόηση αν για οποιοδήποτε λόγο η Βουλγαρία αποφασίσει να αποχωρήσει από κάποιο από αυτά.