Την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού στον Άνω Άρδα αποφάσισε επίσημα η νέα βουλγαρική κυβέρνηση, σφραγίζοντας την σχετική επιστολή έγκρισης όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας & Τουρισμού κ. Τράιτσο Τράικοφ
Την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού στον Άνω Άρδα αποφάσισε επίσημα η νέα βουλγαρική κυβέρνηση, σφραγίζοντας την σχετική επιστολή έγκρισης όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας & Τουρισμού κ. Τράιτσο Τράικοφ. 

Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για την πώληση του 30,1% των μετοχών που αυτή την στιγμή κατέχει η τουρκική CCG, του ομίλου Ceylan, στην αυστριακή κοινοπραξία της ενεργειακής EVN και στην κατασκευαστική Alpine Bau, ώστε να υλοποιηθεί, μετά από πολυετή καθυστέρηση, το σχέδιο κατασκευής του σταθμού.

Η Ceylan Holding αναμένεται να αποσύρει την αξίωση αποζημίωσης ύψους 75 εκατ. ευρώ που είχε εγείρει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο σε βάρος της βουλγαρικής κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού ΝΕΚ, με την οποία συμμετείχε σε κοινοπραξία. 

Η τουρκική εταιρεία είχε αναλάβει δέσμευση να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας Βουλγαρίας – Τουρκίας, η οποία υπεγράφη το 1998 και προέβλεπε παροχή ενέργειας με αντάλλαγμα την κατασκευή έργων υποδομής. Ωστόσο, οικονομικά προβλήματα της Ceylan Holding οδήγησαν σε μακροχρόνια αναβολή την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού στον Άνω Άρδα.

Το κόστος του προγράμματος, που υπολογίζεται στα 500 εκατ. ευρώ, αναμένεται να καλυφθεί από την κοινοπραξία EVN - Alpine Bau.