Μέχρι το Τέλος Σεπτεμβρίου Αναμένεται να Ολοκληρωθούν οι Συνομιλίες για τον Αγωγό South Stream

Μέχρι το Τέλος Σεπτεμβρίου Αναμένεται να Ολοκληρωθούν οι Συνομιλίες για τον Αγωγό South Stream
Energia.gr
Παρ, 4 Σεπτεμβρίου 2009 - 12:37
O υπουργός Οικονομίας της Σλοβενίας, Ματέι Λαχόβνικ, σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε πως οι συνομιλίες με τη Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο υπουργός υπενθύμισε πως, ήδη, υπήρξε συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων της Σλοβενίας και της Ρωσίας, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του έργου, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται στη Σλοβενία ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Σχμάτκο και ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ για να έχουν επαφές σχετικά με το θέμα.

O υπουργός Οικονομίας της Σλοβενίας, Ματέι Λαχόβνικ, σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε πως οι συνομιλίες με τη Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός υπενθύμισε πως, ήδη, υπήρξε συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων της Σλοβενίας και της Ρωσίας, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του έργου, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται στη Σλοβενία ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Σχμάτκο και ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ για να έχουν επαφές σχετικά με το θέμα.

Εξάλλου, οι πρωθυπουργοί της Σλοβενίας και της Ρωσίας, Μπορούτ Πάχορ και Βλαντιμίρ Πούτιν, αντίστοιχα, υπογράμμισαν την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας του έργου, στην συνάντηση που είχαν στο Γκτανσκ (Πολωνία), ενώ δεν απέκλεισαν και το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης, σε περίπτωση που ορισμένα θέματα  παραμείνουν  άλυτα.

Ο κ. Παχόρ, από το βήμα της Βουλής, επισήμανε ότι η εταιρία που θα συσταθεί - εφόσον ευοδωθούν οι συνομιλίες - για την κατασκευή του τμήματος του αγωγού South Stream που θα διέρχεται από τη Σλοβενία - θα πρέπει να έχει έδρα τη Σλοβενία και το κράτος θα πρέπει να κατέχει μερίδιο τουλάχιστον 50% σε αυτή.