Η Gazprom για τις Δηλώσεις Timoshenko Σχετικά με την Τιμή Διαμετακόμισης του Φυσικού Αερίου

Η Gazprom για τις Δηλώσεις Timoshenko Σχετικά με την Τιμή Διαμετακόμισης του Φυσικού Αερίου
energia.gr
Παρ, 4 Σεπτεμβρίου 2009 - 16:16
Τις δηλώσεις της Πρωθυπουργού της Ουκρανίας YuliaTimoshenko, η οποία σε κυβερνητική συνάντηση ανέφερε ότι «η τιμή διαμετακόμισης του φυσικού αερίου που διέρχεται από το έδαφος της Ουκρανίας θα αυξηθεί κατά 65-70% από την 1η Ιανουαρίου του 2010, καθώς εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Gazprom, Sergei Kupriyanov
Τις δηλώσεις της Πρωθυπουργού της Ουκρανίας YuliaTimoshenko, η οποία σε κυβερνητική συνάντηση ανέφερε ότι «η τιμή διαμετακόμισης του φυσικού αερίου που διέρχεται από το έδαφος της Ουκρανίας θα αυξηθεί κατά 65-70% από την 1η Ιανουαρίου του 2010, καθώς εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Gazprom, Sergei Kupriyanov.

Συγκεκριμένα, ο κ. Kupriyanov δήλωσε τα ακόλουθα: 

«Η διατίμηση του φυσικού αερίου που διέρχεται από την Ουκρανική επικράτεια έχει καθοριστεί σύμφωνα με τον τύπο που έχει συνομολογηθεί στη σύμβαση. Η διατίμηση ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, καθώς εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου. Στην παρούσα φάση, η Gazprom προβλέπει τιμή 2,56 - 2,7 δολαρίων ανά χίλια κυβικά μέτρα για 100 χιλιόμετρα, το 2010. Το πραγματικό μέγεθος της διατίμησης θα προσδιοριστεί όταν είναι διαθέσιμα τα πραγματικά δεδομένα για τις τιμές του πετρελαίου μαζούτ, του πετρελαίου εσωτερικής καύσης και του φυσικού αερίου κατά την περίοδο αναφοράς».