Αντιπροσωπεία Στέλνει η Μόσχα στην Σόφια στις 17 Σεπτεμβρίου για Συνομιλίες για Τα Ενεργειακά Σχέδια

Αντιπροσωπεία Στέλνει η Μόσχα στην Σόφια στις 17 Σεπτεμβρίου για Συνομιλίες για Τα Ενεργειακά Σχέδια
Energia.gr
Δευ, 14 Σεπτεμβρίου 2009 - 15:00
Υψηλού επιπέδου ρωσική αντιπροσωπεία πρόκειται να μεταβεί την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου στην βουλγαρική πρωτεύουσα, όπου θα έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας για τα τρία μεγάλα κοινά ενεργειακά προγράμματα Ρωσίας- Βουλγαρίας – τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τον πυρηνικό σταθμό στο Μπέλενε

Υψηλού επιπέδου ρωσική αντιπροσωπεία πρόκειται να μεταβεί την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου στην βουλγαρική πρωτεύουσα, όπου θα έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας για τα τρία μεγάλα κοινά ενεργειακά προγράμματα Ρωσίας- Βουλγαρίας – τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη και τον πυρηνικό σταθμό στο Μπέλενε.

Η αντιπροσωπεία, σύμφωνα με την βουλγαρική κρατική τηλεόραση, θα περιλαμβάνει τον Υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας κ. Sergey Shmatko και τον επικεφαλής της κρατικής ρωσικής εταιρείας ατομικής ενέργειας Rossatom, κ. Sergei Kiriyenko.

Την περασμένη Παρασκευή, εξάλλου, ο κ. Shmatko, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και πρόεδρος της Atomstroyexport, η οποία προβλέπεται να κατασκευάσει τον σταθμό του Μπέλενε, δήλωσε ότι ουδέποτε υπήρξαν μυστικές συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες αναφορικά με τα ενεργειακά αυτά προγράμματα, διαψεύδοντας εμμέσως πλην σαφώς δηλώσεις υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης του κ. Sergei Stanishev, σύμφωνα με τις οποίες η ρωσική πλευρά είχε επιμείνει ιδιαίτερα στο να κρατηθούν μυστικές συγκεκριμένες διατάξεις των σχετικών διμερών συμφωνιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει ακόμη ασαφές αν οι Ρώσοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν με τον ίδιο τον νέο Βούλγαρο πρωθυπουργό, κ. Boyko Borisov.