H γερμανική επιχείρηση κοινής ωφελείας E.ON βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την Electricite de France προκειμένου να εισέλθει στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt. Η E.ON όπως ορίζει η συμφωνία, θα αναλάβει 800 MW εγκατεστημένης ισχύος από γαλλικά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας

H γερμανική επιχείρηση κοινής ωφελείας E.ON βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την Electricite de France προκειμένου να εισέλθει στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

Η E.ON όπως ορίζει η συμφωνία, θα αναλάβει 800 MW εγκατεστημένης ισχύος από γαλλικά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας. Σε αντάλλαγμα, η γερμανική εταιρεία θα παραχωρήσει στην EDF και στη μονάδα της στη Γερμανία, την Energie Baden-Wuerttemberg (EnBW), μερίδια σε μονάδες παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η E.ON θα αποκτήσει επίσης πρόσβαση σε πυρηνικούς αντιδραστήρες που βρίσκονται στο Fessenheim της Γαλλίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, ενώ πιθανόν να αποκτήσει και ισχύ σε πυρηνική μονάδα που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο Penly της βόρειας Γαλλίας.

Εκπρόσωπος της E.ON αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Για τη γερμανική εταιρεία, η συμφωνία αυτή θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάμιξή της στη γαλλική αγορά πυρηνικής ενέργειας, στην οποία κυριαρχούν σήμερα οι EDF και GDF Suez.