πένδυση της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στην αλβανική Energji Ashta Shpk, θυγατρική της μεγαλύτερης επιχείρησης ηλεκτρισμού της Αυστρίας Verbund, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο αυστριακός διεθνής τεχνολογικός όμιλος Andritz.
Επένδυση της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στην αλβανική Energji Ashta Shpk, θυγατρική της μεγαλύτερης επιχείρησης ηλεκτρισμού της Αυστρίας Verbund, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο αυστριακός διεθνής τεχνολογικός όμιλος Andritz.

Η Andritz Hydro είναι παγκόσμια προμηθεύτρια ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων και υπηρεσιών για υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Η εταιρεία είναι ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά για υδραυλική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και κατέχει κορυφαία θέση στον αναπτυσσόμενο κλάδο ανακαίνισης εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο εξοπλισμός είναι για το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας Ashta στην Αλβανία, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία hydromatrix της Andritz.

Η Andritz Hydro θα κατασκευάσει το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας Hydromatrix στον Ποταμό Drin στη βόρεια Αλβανία σε δύο φάσεις. Κάθε φάση απαιτεί Τουρμπίνα Ηλεκτροπαραγωγής 45 Hydromatrix.
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύ του εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2012, θα ξεπεράσει τα 50 MW.