Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία πετρελαίου παγκοσμίως, η γαλλική Total μελετά την επέκτασή της στη Βραζιλία προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή της με την ανάπτυξη νέων έργων. "Η Βραζιλία σίγουρα έχει ενδιαφέρον ως στόχος επέκτασης", ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρίας Christophe de Margerie μετά από συνάντηση που είχε με τον CEO της Petrobras- της αντίστοιχης βραζιλιάνικης εταιρίας πετρελαίου- Jose Sergio Gabrielli την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι.
Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία πετρελαίου παγκοσμίως, η γαλλική Total μελετά την επέκτασή της στη Βραζιλία προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή της με την ανάπτυξη νέων έργων. 

"Η Βραζιλία σίγουρα έχει ενδιαφέρον ως στόχος επέκτασης", ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρίας Christophe de Margerie μετά από συνάντηση που είχε με τον CEO της Petrobras- της αντίστοιχης βραζιλιάνικης εταιρίας πετρελαίου- Jose Sergio Gabrielli την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι. "Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε Petrobras για την ανάπτυξη των τεράστιων πόρων που έχουν μπροστά τους."

Η παραγωγή της TOTAL στο δεύτερο τρίμηνο μειώθηκε καθώς η παγκόσμια οικονομική ύφεση και η μείωση της παραγωγής από τον OPEC αντισταθμίζονται από τα κέρδη των νέων έργων στη Νιγηρία και στον Κόλπο του Μεξικού.

Διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Shell Plc και της Galp Energia SGPS SA κάνουν σημαντικές πετρελαϊκές επενδύσεις στη Βραζιλία, στο πεδίο Tupi που θεωρείται το μεγαλύτερο πεδίο της Αμερικής από το 1976.

Η επικείμενη συνεργασία της TOTAL με την υπό κρατικό έλεγχο Petrobras είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Total να αναπτύξει δεσμούς με τις εθνικές εταιρείες πετρελαίου σε χώρες με μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων, δήλωσε ο ο CEO της Total κ. de Margerie σε συνέντευξή του.

Κάτι παρόμοιο έχει ήδη γίνει με την Gazprom για την ανάπτυξη του τομέα Shtokman στη Θάλασσα του Μπάρεντς," είπε ο de Margerie.