Σε στάδιο συνομιλιών βρίσκεται ο κρατικός κινεζικός όμιλος CNOOC για εξαγορά μεγάλων μεριδίων σε πετρελαϊκά κοιτάσματα στη Νιγηρία. Στόχος του κινεζικού, κρατικού πετρελαϊκού ομίλου CNOOC είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων που θα του εξασφαλίσουν περί των έξι δισ. βαρελιών πετρελαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times».

Σε στάδιο συνομιλιών βρίσκεται ο κρατικός κινεζικός όμιλος CNOOC για εξαγορά μεγάλων μεριδίων σε πετρελαϊκά κοιτάσματα στη Νιγηρία.

Στόχος του κινεζικού, κρατικού πετρελαϊκού ομίλου CNOOC είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων που θα του εξασφαλίσουν περί των έξι δισ. βαρελιών πετρελαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times».

Το ύψος της επένδυσης δεν έχει γίνει γνωστό, οι ειδικοί πάντως εκτιμούν ότι θα είναι της τάξης των 30 δισεκ. δολαρίων.

Εάν η CNOOC επιτύχει την εξαγορά Νιγηριανών κοιτασμάτων , καθίσταται ισάξια αντίπαλος με ομίλους όπως οι Shell, Chevron, Total και ExxonMobil.

Λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από επιστολή από το γραφείο του προέδρου της Νιγηρίας Umaru Yar’Adua προς την εταιρία Sunrise, η οποία αντιπροσωπεύει τα ενδιαφέροντα της CNOOC στη χώρα.