Το «πράσινο φως» για την κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου στον ρωσικό θύλακο Καλίνιγκραντ, μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας, έδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιnterfax, επικαλούμενο δηλώσεις του Πούτιν, η κρατική εταιρεία Rosatom αναζητεί δυτικό επενδυτή για το εργοστάσιο, η κατασκευή του οποίου εκτιμάται ότι θα κοστίσει περί τα 5 δισ. ευρώ.
Το «πράσινο φως» για την κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου στον ρωσικό θύλακο Καλίνιγκραντ, μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας, έδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιnterfax, επικαλούμενο δηλώσεις του Πούτιν, η κρατική εταιρεία Rosatom αναζητεί δυτικό επενδυτή για το εργοστάσιο, η κατασκευή του οποίου εκτιμάται ότι θα κοστίσει περί τα 5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ποσοστό 49% στο έργο πιθανόν να εξασφαλίσει η Siemens

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή δύο αντιδραστήρων των 1.150 μεγαβάτ ο καθένας, οι οποίοι πρόκειται να λειτουργήσουν το 2016 και 2018. Το νέο εργοστάσιο θα απέχει περί τα 120 χιλιόμετρα από την πόλη Καλίνιγκραντ.