H ρωσική εταιρεία αλουμινίου η UC RUSAL, επαναφέρει στο προσκήνιο τα σχέδια της για αρχική δημόσια εγγραφή των μετοχών της στην αγορά του Χονγκ-Κονγκ. Τα σχέδια της RUSAL για εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Χονγκ-Κονγκ ανακοινώνονται σε μια εποχή που η εταιρεία καταβάλλει προσπάθειες για την αναδιάρθρωση μεγάλων χρεών, συνολικής αξίας 16 δισ. δολαρίων.
H ρωσική εταιρεία αλουμινίου η UC RUSAL, επαναφέρει στο προσκήνιο τα σχέδια της για αρχική δημόσια εγγραφή των μετοχών της στην αγορά του Χονγκ-Κονγκ.

Τα σχέδια της RUSAL για εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Χονγκ-Κονγκ ανακοινώνονται σε μια εποχή που η εταιρεία καταβάλλει προσπάθειες για την αναδιάρθρωση μεγάλων χρεών, συνολικής αξίας 16 δισ. δολαρίων.

Η RUSAL επέλεξε το Χονγκ-Κονγκ με την ελπίδα της μεγαλύτερης αποτίμησης, καθώς και άλλες μεγάλες εταιρείες μεταλλευμάτων -όπως η κινεζική Chinalco- είναι εισηγμένες εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, η RUSAL -η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο- σχεδιάζει τη διεξαγωγή αρχικής δημόσιας εγγραφής πριν από τα τέλη του έτους με τη συνολική χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να υπολογίζεται μέχρι και τα τριάντα δισ. δολάρια.

Οποιαδήποτε διαδικασία εισαγωγής των μετοχών της στην αγορά του Χονγκ-Κονγκ προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση των συνομιλιών για την αναδιάρθρωση χρέους, ύψους 7,4 δισ. δολαρίων, προς περισσότερες από 70 ξένες τράπεζες.

Tο 56,8% του μετοχικού κεφαλαίου της RUSAL ελέγχεται από τον Ολέγκ Ντεριπάσκα , ο οποίος πριν από τη χρηματοοικονομική κρίση αποτελούσε τον πλουσιότερο Ρώσο -σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού «Forbes»- και αναμένεται να διατηρήσει μερίδιο ελέγχου στη ρωσική εταιρεία αλουμινίου και μετά την αρχική δημόσια εγγραφή, μέσω της οποίας η εταιρεία θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη ρευστότητα.