Η σερβική εταιρεία Transnafta και η αμερικανο-ολλανδική κοινοπραξία Comico Oil υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή διυλιστηρίου και ενός αγωγού πετρελαίου. Το κόστος του διυλιστηρίου πετρελαίου ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί την επόμενη τριετία στο Smederevo δήλωσε ο Vencislav Ivanov, μέλος του συμβουλίου της Comico Oil.
Η σερβική εταιρεία Transnafta και η αμερικανο-ολλανδική κοινοπραξία Comico Oil υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή διυλιστηρίου και ενός αγωγού πετρελαίου.

Το κόστος του διυλιστηρίου πετρελαίου ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί την επόμενη τριετία στο Smederevo δήλωσε ο Vencislav Ivanov, μέλος του συμβουλίου της Comico Oil. Ο βασικός λόγος κατασκευής του διυλιστηρίου είναι το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές οδηγίες απαιτούν Euro-6 standard ντίζελ ως το 2014.

Ο αγωγός θα έχει μήκος 34 χιλιόμετρα με ετήσια χωρητικότητα 3 εκατομμυρίων τόνων και θα εκτείνεται από το Pancevo ως το Smederevo. Το κόστος του αγωγού υπολογίζεται στα 15 εκατ. ευρώ.
 
Η συμφωνία υπόκειται σε έγκριση του συμβουλίου και από τις δύο πλευρές, όπως δήλωσε ο διευθυντής συμβουλίου της Transnafta, Bratislav Ceperkovic.

Η Comico Oil είναι μέρος της ολλανδικής Comico Overseas που ιδρύθηκε το 2006 από τρεις αμερικανικές εταιρείες – τη Basic Equipment, ενεργή στην αγορά κατασκευών και εξοπλισμού πετρελαιοβιομηχανίας, τη Brian Mary, που παρέχει χρηματοδότηση έργων και τη Global Gas, πετρελαϊκή.