Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος, Electricite de France, ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της επιχείρησης του δικτύου διανομής της Βρετανίας, σε μια συμφωνία πιθανής αξίας άνω των 4 δισ. ευρώ καθώς επιδιώκει να μειωθούν τα καθαρά χρέη μέσω της πώλησης περιουσιακών της στοιχείων.
Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος, Electricite de France,ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της επιχείρησης του δικτύου διανομής της Βρετανίας, σε μια συμφωνία πιθανής αξίας άνω των 4 δισ. ευρώ καθώς επιδιώκει να μειωθούν τα καθαρά χρέη μέσω της πώλησης περιουσιακών της στοιχείων.

Ο οικονομικός διευθυντής της EDF, Daniel Camus, θέλει να εξασφαλίσει πάνω από 4 δισ. ευρώ από την πώληση της μονάδας, αλλά τόνισε ότι δεν διεξάγονται ακόμη συνομιλίες με πιθανό αγοραστή.

Αν πραγματοποιηθεί η πώληση θα βοηθήσει θα επιτευχθεί ο στόχος που είχε ανακοινώσει η EDF τον Φεβρουάριο για μείωση των καθαρών χρεών κατά τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του επόμενου έτους.

Η επιχείρηση που τίθεται προς πώληση είναι ο μεγαλύτερος φορέας δικτύου της Βρετανία, που εξυπηρετεί το Λονδίνο, τη νοτιοανατολική και την ανατολική Αγγλία.