Την πιθανότητα αποχώρησης από το διαγωνισμό για τη λιγνιτική μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Κόσοβο εξετάζει ο τσεχικός ενεργειακός όμιλος CEZ εάν η κυβέρνηση δεν βελτιώσει τους όρους της συμφωνίας, δήλωσε στέλεχος της εταιρίας όπως αναφέρει σχετικό τηλεγράφημα του Reuters.
Την πιθανότητα αποχώρησης από το διαγωνισμό για τη λιγνιτική  μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Κόσοβο εξετάζει ο τσεχικός ενεργειακός όμιλος CEZ  εάν η κυβέρνηση δεν βελτιώσει τους όρους της συμφωνίας, δήλωσε  στέλεχος της εταιρίας όπως αναφέρει σχετικό τηλεγράφημα του Reuters.

Ο επικεφαλής εξαγορών της CEZ δήλωσε στο Reuters ότι ο Όμιλος εξακολουθεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό για την κατασκευή λιγνιτικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2.000 MW στο Κόσοβο αλλά οι υπάρχοντες όροι δεν είναι «ελκυστικοί».  

H εταιρία, σημειώνεται στο τηλεγράφημα,  δεν έχει αποχωρήσει ακόμη - σε αντίθεση με όσα δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο - αλλά ότι δεν είναι ικανοποιημένη με μερικούς από τους νομικούς και οικονομικούς όρους που περιλαμβάνονται στο διαγωνισμό ύψους 3,5 δις ευρώ.

Μεταξύ των εταιρικών σχημάτων που εξακολουθούν να μετέχουν στον διαγωνισμό είναι η μονάδα Sencap της ΔΕΗ με τον ιταλικό όμιλο Enel , και η κοινοπραξία της CEZ με την αμερικανική AES, ενώ τον Αύγουστο αποσύρθηκε από το διαγωνισμό η κοινοπραξία των εταιριών EnBW - WGI.